Nyomtatás

Gyülekezetünkről


A Hetednapi Adventista Egyház a Bibliát a teremtő Isten ihletett kinyilatkoztatásának, s minden érték mércéjének tekinti. Egyházként való küldetését is ebből meríti. Az adventista emberek elfogadják, hogy a Biblia arról szól, "amik voltak, amik vannak, s amiknek meg kell lenniük hamar" A Bibliát értelemmel áttekinthető, a mai ember számára is fontos üzeneteket hordozó könyvnek tartják.

Az Adventista Egyház hiszi, hogy Istennek terve van minden ember javára, s terve van minden bajok forrása, a bűn végleges elrendezésére is.

Magyarországon mintegy száztíz éve van jelen a Hetednapi Adventista Egyház. A „Jézushoz vezető út” és a „Jézus élete” című könyvünk közismert minden egyházban. A Nagy küzdelem című könyv pedig egyedülállóan világít rá a jó és a rossz erői összecsapásának igazi mozgatóira.

Az egyház tagjai hiszik és vallják, hogy Isten a Teremtéskor megszentelte és megáldotta a hetedik napot, amit a Tízparancsolat is megerősít. A Nyugalom napjának (Sabbath) nevezte el, s ezért a szombatnak megünneplését várja el gyermekeitől is.

A Hetednapi Adventisták életcélja, hogy ezzel az egyetemes igazsággal, Isten igazi jellemével, hazaváró, gondoskodó szeretetével ismertessék meg a körülöttük élőket, valamint hogy az egészséges és tartalmas élet alapjairól és gyakorlatáról is tanítsák embertársaikat. Ehhez nyújtanak segítséget a New Start életmódprogram, a dohányzás leszoktató programok, a párkapcsolati klubok, a Bibliaórák, a Biblia- és életmódtáborok.

Kiskőrösön és környékén már az 1930-as években is éltek szombatünneplő, Jézust váró adventista családok. Befolyásuk azonban szerény volt, így gyülekezet nem szerveződött, csak házaknál jöttek össze. Legközelebb Kecskeméten és Kiskunhalason volt imaházuk.

A Hetednapi Adventista gyülekezet újraszerveződése az 1990-es évek végén indult meg, amikor a Bibliát és Ellen White műveit tanulmányozó baráti csoport csatlakozott a 15 millió tagot számláló, 150 éves Hetednapi Adventista Világegyház magyarországi szervezetéhez. Ennek oka a Biblia igazságaira alapozott, kiegyensúlyozott tanítás és a szabályszerűen szervezett egyházi élet volt. Ettől kezdve a Zsinagóga épületében gyűlt össze a közösség.

Rendszeresen szervezünk előadás sorozatokat a Bibliáról, főzőtanfolyamokat, kirándulásokat, életmódtábort.

 Az Egészségfejlesztési Irodával közösen Táplálkozással az egészségért sorozatot tartunk, melynek keretében neves szakemberek előadásait hallgatjuk, majd egészséges ételekből készült vacsorával zárjuk az alkalmakat.

Minden év legfontosabb programja a Találkozás a hegyen nevet viselő Biblia- és életmódtáborunk Imrehegyen. A résztvevők létszáma évről-évre jelentős mértékben növekszik, amiért igen hálásak vagyunk Istenünknek. Sebastian Matula fiatal svéd-magyar prédikátor, aki jelenleg az angliai Kings College egyetem végzős hallgatója, értelemre és szívre ható inspiráló előadásokkal szólítja meg a táborlakókat. 

Rengeteg sportprogram, kirándulás, kézművesség és beszélgetések is várják a gyermekeket, felnőtteket, nagyszülőket, családosokat és egyedülállókat. Önt is nagy szeretettel várjuk.

Kik az adventenisták? Nézze meg az alábbi videót:

Legfőbb célunk:

A világokat Teremtő Isten megtisztított tükreként sugározni környezetünkre, városunkra Jézus szeretetét.


Szükségét érezzük továbbá, hogy mindazokat az ismereteket, amit a Biblia alapján megértettünk Istenünknek emberek felé irányuló akaratából, hirdessük, elmondjuk másoknak is.

Fontosnak tartjuk, elmondani mindenkinek, aki meghallgat minket, hogy Megváltó Jézusunk megígért eljövetele igen közel van.

Fontosnak tartjuk elmondani a Jó hírt, hogy Teremtő Atyánknak tart még türelme, s még várja bűnbánó, hozzá térni akaró fiait és leányait.

Fontosnak érezzük, hogy biztosítsunk bárkit, aki be szeretne jönni hozzánk, hogy gyülekezetünk a mennyei Atya szeretetével várja.
 

Vezetőség:

Lelkipásztor:
Kis István

Telefon: 30/664-30-05

E-mail: kiskoros@adventista.hu

Gyülekezetvezető:
Mészáros Ferenc

Telefon: 30/429-15-34

 

 

Főoldal | Gyülekezetünkről | Események | Képgaléria | Linkek | Kapcsolat |